Friday, March 15, 2013

10 Rahsia Hati Seorang Perempuan

Assalamualaikum .. kali nih entry pasal Rahsia Hati Seorang Perempuan yg LELAKI perlu tahuu.  Tapi kat sini ade 10 je. Selebihnya kena faham sendiri okayy  :)

1. SENSITIF : bukan bermaksud suka merajuk , tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.

2. CEREWET : bukan bermaksud FUSSY tak menentu, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali

3. HALUS : ibarat sehelai sutera,cantik, mulus, lembut dan mudah tercabik dan koyak .Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pelajaran; Bukan DENDAM .

4. IKHLAS : ikhlas seorang wanita tak perlu diragui .

5. KORBAN : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak, dan suami .WANITA amat tabah ..

6. PRIHATIN : sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam ..

7. MANJA : walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA tetap seorang WANITA, suka bermanja hanya kepada insan yang bernama LELAKI, namun juga sesama kaum ...

8. EGO : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bertemu dengan yang dicintainya .

9. CINTA : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.... bukan di khianati..

10. SEKS : seks bukanlah segala- galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan 1akal; NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja; LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan 1 nafsu, fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkan wanita. SUBHANALLAH .

So Kaum Adam mohon memahami Rahsia Hati Seorang Perempuan.  Selalulah belajar memberi yang terbaik dan jadi orang yang terbaik walaupun kita bukanlah yang terbaik.  :)

No comments:

Post a Comment